Fruitzuurpeeling

IMAGE peel van IMAGE skincare telt ongeveer zeven verschillende peelingen en is een huidvernieuwende techniek waarbij de huid gestimuleerd wordt tot een snellere en gezonde cel-aanmaak. De peelingoplossing verwijdert de bovenste cellaag (stratum corneum) tot enige cellagen van de huid, deze bestaan voornamelijk uit dood celmateriaal, en activeert het onderliggende bindweefsel.

De RX Peelings (nr. 5, 6 en 7) gaan dieper en zijn voor de wat ernstigere huidaandoeningen. De huid reageert hierop door van binnenuit te werken aan herstel door vernieuwde aanmaak van collageen en andere stofjes, zoals b.v. hyaluronzuur dat deel uitmaakt van het bindweefsel. Hierdoor ontstaat een fris en glad huidoppervlak met minder rimpeltjes en pigment vlekjes, fijnere poriën en huidstructuur, een strakkere huid, kortom een gezondere huid.

Een peelingkuur is aan te raden om 2x per jaar te laten doen. De beste tijd hiervoor is het voor- of najaar. Het vervel proces is afhankelijk van de peeling die is gebruikt, dit kan van licht schilferig tot totale vervelling zijn. Meestal is dit binnen een week weer opgelost en zal uw huid steeds mooier en mooier worden mits de voorgeschreven noodzakelijke voor- en nabehandeling wordt nageleefd. 

Extra informatie:    

IMAGE peelingen zijn op basis van Aloë Vera en bevatten naast de hoofdbestanddelen nog een aantal zeer effectieve, aanvullende ingrediënten, zoals: Polypeptides (revitaliserend), Hyaluronzuur (hydraterend), Organische Japanse groene thee, Vitamine C en Idebenone (anti oxidanten), Kamille, Meadowsweet en Smeerwortel (tegen roodheid), Berendruif (bevat de stof Arbutine en remt hiermee tevens de pigmentatie en heeft daarnaast hydraterende eigenschappen) Organic Licorice en melkzuur (huidoplichtend). Het mooie is dat deze aanvullende ingrediënten diep door de huid mee reizen en op plaats van bestemming komen in de levende cellagen, daar waar ze echt wat kunnen betekenen voor de nieuwe huidopbouw.

De Signatur Facelift is de peeling die voor iedere huid en ieder seizoen geschikt is, zelfs wanneer je zwanger bent. De totale behandeltijd van een Peeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en is bij huidaandoeningen aan te raden in kuurverband te doen of eenmalig als oppepper voor de huid.

Een kuur bestaat uit minimaal 6 behandelingen. Wanneer u komt voor een intakegesprek, gaan we na het invullen van gegevens eerst bekijken hoe de conditie van de huid eruit ziet. Vervolgens gaan we een kuur samenstellen. Daarnaast is het van belang om uw huid, volgens protecol, eerst twee weken thuis voor te bereiden met de starterset producten. Dit om de huid ontvankelijk te maken voor de komende peeling(en).

Glycolzuur

Glycolzuur is een verzamelnaam voor een reeks organische zuren. Zij komen bijvoorbeeld voor in fruit en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. De fruitzuurpeeling vermindert littekens van acne, grove poriën en pigmentatieproblemen. Maar ook bij vroegtijdige huidveroudering door zon en roken kan de glycolzuur peeling een mooi resultaat geven.Met het herstellen van de huid wordt de collageensynthese bevorderd, de opperhuid wordt verstevigd, er raakt meer gehydrateerd en de hoorncelverbinding wordt verbeterd. Hierdoor verminderen onzuiverheden en rimpels. Pigmentatieproblemen en acne-littekens zullen vervagen.

Na de behandeling
Na dit type peeling kunt u onmiddellijk naar huis. Zon, sauna en een hete douche worden afgeraden. Gedurende de behandelingsperiode is het gebruik van sunblock factor 50 belangrijk.

De huidreactie na de behandeling
U kunt een lichte roodheid verwachten direct na de behandeling. Na ongeveer 1 tot 2 dagen kan de huid gaan schilferen. De mate van schilfering hangt af van de inwerkingsduur van de glycolzuur peeling en uw huidtype.

Resultaat na een glycolzuur peeling
De huid ziet er frisser en meer egaal uit. Eventuele pigmentatieproblemen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. De glycolzuur peeling moet 1 keer in de 2 weken herhaald worden.

Trichloorazijnzuur (TCA) peeling

Een Trichloorazijnnzuur (TCA) peeling is een chemische peeling en kan voor het gezicht, de hals, de armen en de handen ingezet worden. Het trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en  tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken.

Waarvoor wordt de TCA peeling toegepast?

  • voor het verminderen van fijne  lijntjes en rimpels
  • voor het verminderen van pigmentvlekken
  • voor het verbeteren van de huidstructuur, verfijnen van de poriën
  • voor het verbeteren van de conditie van de huid

De behandeling
De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de Trichloorazijnzuur op de
huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. De peeling neutraliseert automatisch, na ongeveer 1 tot 2 minuten. Voor extra comfort wordt er gekoeld met koude kompressen.

Het resultaat van een TCA peeling
Fijne lijntjes en rimpeltjes verdwijnen of vervagen. De kleur van de huid wordt meer egaal gemaakt en acne littekens verdwijnen of verminderen aanzienlijk. Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling. Voor een optimaal resultaat adviseren we een kuur van 3 tot 4 behandelingen met een tussentijd van gemiddeld 1 maand, afhankelijk van de mate van huidreactie.

De huidreactie na een TCA peeling
De huid zal na een TCA peeling 2 tot 3 dagen strak aanvoelen en kan op sommige plaatsen donkere vlekken vertonen, dit zijn dode huidcellen. Bij ongeveer de 3e tot en met de 7e dag na de peeling gaat de huid een bepaalde mate van vervelling vertonen. Deze vellen mag u er niet aftrekken. Sommige mensen nemen een week vrij van hun werk om de huid te laten herstellen.

Na de behandeling

  • Iedere dag sunblock factor 50 aanbrengen op het behandelde gebied, zo nodig herhalen
  • Geen blootstelling aan zon en/of zonnebank de eerste  4 tot 6 weken
  • De eerste 24 uur geen make-up/camouflage producten aanbrengen
  • Niet trekken aan de loslatende vellen
  • Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied anders dan uw  huidtherapeut u heeft geadviseerd
  • Geen gebruik maken van sauna en niet zwemmen in chloorhoudend water