Acne, wat nu? 

Het kan u (of uw dochter of zoon) zomaar overkomen. Jeugdpuistjes of acne. In de pubertijd maar ook op latere leeftijd na het stoppen met de pil, rond een zwangerschap of in de overgang, medisch is de meest voorkomende huidziekte ongevaarlijk, maar wel erg vervelend en soms een aanslag op het zelfvertrouwen!

Acne begint meestal in de puberteit en is een chronische ontsteking van de talgklieren. Het kan als zeer cosmetisch en psychisch storend ervaren worden. Een acne huid is vet en glimt vaak. Er zijn meerdere dingen zichtbaar; puistjes, gesloten comedonen (dit zijn witte puntjes), open comedonen (zijn zwarte puntjes), papels zijn rode, meestal pijnlijke knobbels.

Acne komt voor op de rug, schouders, borst, het gelaat of de nek, maar kan ook in de liezen en oksels voorkomen. Acne is erfelijk bepaald, maar kan ook door andere invloeden ontstaan: bijvoorbeeld bij gebruik van medicijnen, hormonale schommelingen, contact met bepaalde stoffen, maar ook verkeerde cosmetica, minerale oliën, knellende kleding en helmen, hoge vochtigheidsgraad in de leefomgeving en ook stress kan acne beïnvloeden.

Wat kan Bjoetie4u voor u betekenen? Wij kunnen een positieve bijdrage leveren in het verloop van de acne. De behandeling begint met een gratis huidanalyse, vandaaruit wordt een behandelplan opgesteld. Afhankelijk van de graad van de acne ga ik met chemische peelingen werken, dit zijn peelingen met salicylzuur en/of glycolzuur, in een kuurverband van 6 behandelingen geeft dit een heel goed resultaat. Vergoeding door zorgverzekeraar is bij de meeste verzekeringen mogelijk! 

Bjoetie4u is gespecialiseerd in het onder controle krijgen en verhelpen van acne. Wij behandelen acne door middel van dieptereiniging en peeling van de huid. De speciale acne-behandelingen reinigen de huid intensief en stimuleren het herstelproces. Puistjes, mee-eters en dode losse huidcellen worden tijdens de behandeling verwijderd. Hierdoor komt de acnehuid tot rust, poriën zullen minder blokkeren en onstaan er minder mee-eters met als gevolg dat de acne afneemt en de huid rustiger wordt.  

Wat kunt u het beste zelf doen?

  • Vermijdt strakzittende en knellende kleding 
  • Gebruik uitsluitend de juiste cosmetica op uw huid afgestemd zonder minerale oliën (Dermalogica of Priori) 
  • Niet zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes, dit kan littekens of zelfs nieuwe ontstekingen veroorzaken  
  • Laat regelmatig uw huid goed uitreinigen

Helaas bestaat er geen acne dieet, als u merkt dat u van bepaalde voedingsmiddelen puistjes krijgt kunt u deze het beste vermijden (chocolade, varkensvlees) Gebruik elke dag een schone handdoek.